Eliantie wordt onderdeel van ProData Consult

ProData Consult en Eliantie B.V. hebben per 1 januari 2017 hun krachten gebundeld. Dit betekent dat Eliantie B.V. deel van de ProData Consult Group wordt waarbij ProData Consult Group de meerderheid van de aandelen van Eliantie B.V. verwerft.

Eliantie en ProData Consult staan beiden bekend om hun professionele IT-consultants die voor de grootste bedrijven in Nederland werkzaam zijn. Om te kunnen voldoen aan de groeiende vraag naar IT-specialisten, was een fusie tussen beide bedrijven een natuurlijke keuze.  

“Dankzij deze fusie worden we als partner nog aantrekkelijker voor onze klanten. We staan nu nog sterker in onze schoenen om hen  te helpen bij het oplossen van hun problemen. Vandaag kunnen we onze klanten een ruim aanbod IT consultancy services aanbieden en zijn we in staat om zowel nationaal als internationaal de juiste consultants te vinden,”aldus Maurice Blanken, Commercieel Directeur bij Eliantie.     

De fusie is niet enkel een voordeel voor de klanten, maar ook voor het ruime netwerk van IT-consultants. Volgens Toine van Kastel, Country Manager bij ProData Consult, kan het gefuseerde  bedrijf meer kansen aan  consultants bieden.

“Samen kunnen we onze consultants een breder portfolio aan klanten en dus ook meer interessante opdrachten aanbieden. We hebben de capaciteit om onze consultants te matchen met de projecten waarnaar ze op zoek zijn.”

Een fantastische match

Al vanaf het begin zat het gevoel over de fusie goed. De overeenkomsten, maar ook de synergie tussen beide bedrijven waren duidelijk. Zowel op zakelijk als op persoonlijk niveau.

“Al tijdens de eerste vergadering voelden we een sterke match tussen beide bedrijven. Onze aanpak voor het leveren van diensten aan onze klanten en consultants is dezelfde. We geloven allebei in kwaliteit voor kwantiteit en beide bedrijven dragen vertrouwen, integriteit en respect hoog in het vaandel. Het was voor ons dus meteen duidelijk dat beide bedrijven hun krachten konden bundelen,”zegt Jeroen Diederik, CEO bij Eliantie.

 De toekomst van het gefuseerde bedrijf schept hoge verwachtingen.

“Het is onze ambitie om een nog belangrijkere speler op de Nederlandse markt te worden. Maar onze groei mag nooit onze kwaliteit in gevaar brengen,”zegt Diederik.

Alle werknemers en consultants van beide bedrijven blijven in dienst. Het bedrijf zal geleid worden door Jeroen Diederik, Maurice Blanken en Toine van Kastel.

De twee bedrijven waren in 2016 samen goed voor een omzet van ongeveer € 100 miljoen.


Feiten over ProData Consult:

  • ProData Consult is een internationaal IT-consultancy bedrijf met hoofdkwartier in Denemarken en afdelingen in Zweden, Noorwegen, Duitsland, Nederland en Polen.
  • Het bedrijf behaalde in 2016 een omzet van ongeveer € 92 miljoen.
  • In 2016 waren meer dan 1050 verschillende consultants aan de slag bij ProData Consult en dit voor meer dan 180 klanten binnen 6 landen.

Feiten over Eliantie:

  • Eliantie is een IT-consultancy organisatie uit Rijswijk, Nederland.
  • Het bedrijf behaalde in 2016 een omzet van ongeveer € 9 miljoen.
  • Eliantie heeft meer dan 70 actieve consultants, zowel vaste consultants als freelancers.

Voor meer info kunt u contact opnemen met:

  • Jeroen Diederik, , CEO at Eliantie, +31655343068
  • Maurice Blanken, , Commerciel Director at Eliantie, +31615051307
  • Toine van Kastel, , Country Manager at ProData Consult, +31637301951